Krajské kolo Matematické olympiády – kategorie A

Dnes byly zveřejněny výsledky krajského kola Matematické olympiády – kategorie A, která je určena studentům maturitního a předmaturitního ročníku. Soutěžit v ní mohou ale i mladší studenti, čehož využil sextán Martin Beckovský. Spolu s ním prošel úspěšně přes domácí a klauzurní kolo rovněž Robert Gemrot ze septimy.

Celkem 43 matematických nadějí našeho kraje se sešlo 14. ledna 2020 v areálu VŠB-TU Ostrava, aby se během 4 hodin pokusili vyřešit čtyři náročné úlohy. Za každou úlohu udělili hodnotitelé maximálně 6 bodů. Úspěšným řešitelem se stal ten, kdo dosáhl alespoň osmibodové hranice. Po srovnání výsledků z celé České republiky pak byli do ústředního kola pozváni “držitelé” alespoň 16 bodů.

Martin Beckovský obsadil vynikající 15. místo se stejným počtem bodů jako soutěžící na 13. místě a k dosažení titulu “úspěšný řešitel” mu chyběl jediný bod. Robert Gemrot získal o bod míň a skončil 22. se stejným počtem bodů jako 18. v pořadí. V rámci účastníků z okresu Karviná byl Martin 1. – 2. a Robert 3.

Oběma našim studentům i jejich vyučujícím Mgr. A. Bouchalové a Mgr. J. Janečkové blahopřejeme a držíme palce v dalších soutěžích. O obou matematických reprezentantech určitě uslyšíme i ve Fyzikální olympiádě, Astronomické olypiádě, Fyziklání a jiných náročných soubojích.

Kompletní výsledkovou listinu i další informace o Matematické olympiádě najdete na našich stránkách.