Robert Gemrot mezi oceněnými studenty Moravskoslezského kraje

Moravskoslezský kraj již 18 let oceňuje středoškoláky, kteří svými mimořádnými výsledky v olympiádách a dalšími aktivitami úspěšně reprezentovali kraj, případně Českou republiku.

Také letos je mezi výjimečně nadanými studenty zástupce našeho gymnázia. Robert Gemrot ze septimy „vybojoval“ několik velmi dobrých umístění převážně ve fyzikálních soutěžích. Mimo jiné vyhrál krajské kolo Fyzikální olympiády, probojoval se do krajského kola Logické olympiády, vyhrál krajské kolo Astronomické olympiády a v celostátním kole skončil na 11. místě. Robert zvítězil také v celostátní dlouhodobé soutěži FYKOS.

Fyzikální soutěže se pořádají rovněž pro kolektivy. V jedné z nejnáročnějších a nejprestižnějších týmových soutěží Fyziklání online zvítězil Robertův tým. V mezinárodním Fyzikálním náboji vybojoval Robert se svými spolužáky z GKH v Moravskoslezském kraji 3. místo, v České republice 9. a v mezinárodním měřítku 24. místo! Ale i soutěže menšího významu jsou pro Roberta lákavé. V minulém týdnu, rovněž se svými spolužáky z GKH, vyhráli Fyzikální ligu pořádanou Gy a SOŠ Frýdek-Místek.

Dalším oborem, ve kterém Robert vyniká, je matematika. Mimo jiné se propočítal na 3. místo v krajském kole Matematické olympiády.

Robert byl jeden z pouhých tří oceněných studentů okresu Karviná a jediný za úspěchy v přírodních vědách.

Roberte, blahopřejeme k výborným výsledkům a věříme, že Tě fyzika, matematika i jiné obory budou inspirovat k další práci a vědeckému růstu.

Oficiální informace o této slavnostní akci najdete na stránkách MS kraje.