Okresní kolo ve volejbale dívek

Okresní kolo ve volejbale dívek středních škol dnes proběhlo v hale Gymnázia a Obchodní akademie Orlová.

Pozvání do tradičně perfektně připraveného turnaje přijaly týmy Gymnázia Český Těšín, Gymnázia Bohumín, Střední zdravotnické školy Karviná, Střední školy Havířov-Suchá, našeho gymnázia a samozřejmě i pořadatelé nasadili výběr ze svých dvou škol.

My jsme hráli ve skupině B (to je jen čistě rozlišovací označení skupin). Domácí GyOA byla výkonnostně nad naše síly a porazila nás jasně 2:0. Druhý soupeř, SZdrŠ Karviná, už byl hratelný, ale udělali jsme více chyb na podání a hlavně na příjmu. Po porážce 2:0 jsme tedy do semifinále nepostoupili.

V zápase o 5. místo jsme hráli proti městskému rivalovi ze Suché. První set byl jako na houpačce, oba týmy se střídaly ve vedení, ale v koncovce jsme nepohlídali příjem a prohráli 25:21. Ve druhém setu jsme prakticky pořád vedli a navýšili vedení v koncovce na rozdíl 5 bodů. Naše děvčata udělala ze závěru mírné drama, ale výhrou 25:23 jsme vybojovali rozhodující třetí set.

V něm bohužel dominovaly naše soupeřky a tak si z naší první účasti v okresním kole po delší době odvážíme „až“ šesté místo. Nevadí, jedná se o sport a zkušenosti získané poctivou dřinou na palubovce děvčata zúročí i v mimosportovní činnosti. Navíc jsme měli nejmladší tým, takže třeba to bude za rok či dva lepší.

GKH reprezentovaly V. Drapová, K. Eisnerová, T. Hrbková, A. Kolasová, E. Kysucká, K. Mírková, L. Szostková a B. Vytřensová. Citelně chyběla nahrávačka D. Tomášková. Děkujeme za předvedený výkon a pamatujte – jste sice šesté v okrese, ale nejlepší na světě 🙂

Stupně vítězů obsadily: 1. místo GyOA Orlová, 2. místo Gymnázium Český Těšín, 3. místo SZdrŠ Karviná.

Několik fotek z turnaje najdete v naší fotogalerii.