Exkurze studentů kvinty a III. ročníků do MSIC a CHMI

Kde se rodí nápady a projekty? To měli žáci kvinty a studenti zeměpisného semináře možnost zjistit 16. dubna 2018, jelikož jsme týden zahájili exkurzí právě do MSICu. Moravskoslezské inovační centrum nám dalo možnost si vyzkoušet, jaké to je pracovat a vymýšlet vlastní projekt. Od začátků plných nedokonalých nápadů, přes skupinový brainstorming až po samotný proces výroby prototypu. Z celého místa sálala pozitivní energie a my jsme moc rádi, že jsme měli tu možnost být jejich první školní exkurze vůbec.

Naše kroky však nekončily zde. Sotva pár set metrů daleko číhala naše další zastávka, a to stanice Českého hydrometeorologického ústavu v Ostravě. Krom moderních automatizovaných technik jsme poodhalili taje měření pomocí starších metod a vysvětlili si na nich principy takových měření. Co vše lze vyčíst z pár teploměrů, a jak je vlastně měření náročné v oblastech, kam technika zkrátka nemůže.

Za účastníky tohoto výletu bych ještě jednou moc ráda poděkovala lidem z MSICu, ČHMÚ  za skvěle strávené dopoledne, a že nám tento zážitek vůbec umožnili.

 

Zuzka Kabelková 3.A

Článek MSIC, popisující tuto exkurzi.