Dne 13. června 2024 se v rezidenci amerického velvyslance konala slavnostní recepce na počest 50. výročí působení organizace American Councils a 30. výročí programu FLEX. Americká vzdělávací organizace American Councils už půl století pomáhá jednotlivcům a institucím po celém světě zvládat výzvy moderního světa. A co víc, přináší radost z poznávání nových kultur a posouvá hranice vzdělávání.

Na akci se objevili významní hosté, včetně samotného amerického velvyslance Bijana Sabeta, kulturního atašé Toda Jurkowského, vedoucí kanceláře AC Czechia Kateřiny Šantúrové, a samozřejmě spousta absolventů studijních programů a podporovatelů česko-americké spolupráce v oblasti vzdělávání.

Naše gymnázium má s Velvyslanectvím USA dlouholetou a úspěšnou spolupráci, která přináší mnoho příležitostí pro naše studenty a učitele.

Byli jsme nadšení, že jsme mohli být součástí této slavnostní akce a rádi bychom poděkovali za pozvání. Doufáme, že naše společné projekty budou i nadále přinášet nové zážitky a příležitosti pro všechny zúčastněné. Více se dozvíte v přiloženém videu.

autor: Mgr. Jana Tabášková