Ve dnech 25. února až 1. března se v Karlově pod Pradědem uskutečnil lyžařský kurz pro žáky sekundy a kvinty. Na nepříznivé klimatické podmínky ve formě nedostatku sněhu na karlovských sjezdovkách vedoucí zareagovali tak, že přesunuli výuku lyžování na sjezdovky na Pradědu. Studenti byli rozděleni na lyžaře a snowboardisty a podle svých dosavadních dovedností pak do celkem pěti družstev.

Ubytování bylo zajištěno v Hotelu Karlov, který poskytoval veškeré potřebné pohodlí po náročném dni stráveném výcvikem na svahu. Nejednalo je jen o krásné a pohodlné pokoje, ale i o bohatou kuchyni. Kdo neměl dost sportu během dne, mohl si během chvilek volna zahrát stolní tenis. Večer probíhaly přednášky a videorozbory, dny byly náročné a mnozí šli spát ještě před večerkou. Kritický den vyšel na středu, všechny čekalo odpočinkové odpoledne. Rest jsme strávili v Karlově Studánce, procházkou k vodopádům Bílé Opavy a návštěvou cukrárny.

Poslední den kurzu vyvrcholil závodem ve slalomu. Lyžařský kurz nejen splnil očekávání, ale dokonce je i předčil. A to díky skvělému prostředí, ubytování, organizaci a samozřejmě díky úžasným instruktorům, kteří se postarali o to, aby každý účastník odjel s novými dovednostmi a s úsměvem na tváři!

Tereza Molinková – kvinta